Ihmemaa 2023

Sulkava on ihmemaa! 


Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty kiitelty vaihtoehtofestivaali saa jatkoa myös tulevana kesänä, kun Ihmemaa järjestetään 1.7.2023 Saimaan rannalla Sulkavan Soutustadionilla.


Esiintyjät:


Maajo Soundsystem (FI/MU/ZM)

Amuri

Mary Ann Hawkins

Joni Ekman Group

Lapsuus

Rosettes

Syskofrenia

Suite Green

DJ-duo Kobran kädet


Liput 35 euroa.

Festivaalin ikäraja on 18 vuotta.Sunnuntaina 2.7. Päätösklubi 

Tiittalan kartanon rantamakasiinilla


Joose Keskitalo,

levyjä soittaa DJ Salmelan Muovisorvaamo.


Lippu keikalle 10 €, ikärajaton.

Rantamakasiinilla on tarjolla saaristolaisbrunssi, joka myydään erikseen, ei ennakkomyyntiä.


OSTA LIPUT TÄSTÄDiscover Ihmemaa in English HERE.


Seuraa Ihmemaata somessa:


Facebook⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

InstagramEsiintyjät


Maajo on musiikillisten, kielellisten ja kulttuuristen kohtaamisten kokoonpano, lämmin trooppinen tuuli kylmästä pohjolasta Suomen Tampereelta. Yhtyeen musiikilliset tutkimusmatkat johtavat päiväntasaajan äänimaisemista kotosuomalaisiin metsiin ja tunnelmiin. Afrikkalaiset vaikutteet, elektroniset rytmit, kaihoisa luonto ja vapauden tunne muodostavat Maajon omintakeisen soinnin.

Maajon musiikki on tapa matkustaa kaukaisiin paikkoihin, mutta itse musiikki on jo matkannut ympäri maailmaa. Maajo on kehittynyt samplepohjaisesta konemusiikkikokeilusta täysikokoiseksi bändiksi tai kollektiiviksi, mukanaan afrikkalaistaustaisia laulajia ja muusikoita. Yhtye on julkaissut musiikkia jo kymmenellä julkaisulla eri kansainvälisillä levy-yhtiöillä. Uusin albumi, Water of Life julkaistiin syksyllä 2022 brooklyniläisen Wonderwheelin toimesta. Suoratoistojen perusteella yhtye lukeutuu yhdeksi kotimaansa kansainvälisimpiä marginaalimusiikkiartisteja.

Maajo Soundsystem on yhtyeen nokkamiehen dj-kosketinsoittaja Jon Thuresonin, laulaja-perkussionisti Gilbert K:n ja laulaja Wainan muodostama kokoonpano. Suomalais-mauritiuslais-sambialainen voimaryhmä soittaa Maajon musiikin lisäksi myös muuta tanssiin kutsuvaa rytmimusiikkia ympäri maailmaa, yhdistäen live- ja dj-keikan parhaimmat puolet takuuvarmoiksi bileiksi.

Näitä tansseja ei kannata missata!

Yleisön pyynnöstä ja muutenkin! Iloisina voimme kertoa, että kävijäpalautteissa tulevalle kesälle ehdottomasti eniten toivottu esiintyjä Amuri saapuu Soutustadionille! Ajatonta pop-musiikkia esittävä Amuri on eittämättä yksi tämän hetken kotimaisen vaihtoehtokulttuurin loistavimmista tähdistä. Kuin vintage-kaupan kaunein kuosi, yhtye yhdistää omaleimaisella tavalla suomalaisen popmusiikin klassiset ajat tuoreeseen ja tämänpäiväiseen maailmaan. 

Amurin viimeisin omaa musikkia sisältävä albumi “Ettei kukaan enää tuntisi pimeää” luettiin monissa listauksissa viime vuoden parhaisiin julkaisuihin. Tuottelias yhtye kerkesi julkaista loppuvuodesta myös “Minä olen muistanut”-coverlevyn ja työskentelee tällä hetkellä tulevan julkaisunsa äärellä.

Surf-rock-ilmiö Mary Ann Hawkins vie illan viimeisenä esiintyjänä yleisön hurmokselliseen tanssiin elokuvallisilla ja vaarallisilla rock-soundeillaan. Yhtye on kiertänyt viime vuosina Suomea ja Eurooppaa niittäen mainetta hikisillä, vauhdikkailla ja villeillä keikoillaan. Kaurismäkeläiseen estetiikkaan kietoutuva, tyylikäs rautalangan kaiku kesäillassa ei voisi paremmin tätä festaripäivää huipentaa!

Monipuolinen ja lahjakas lauluntekijä Joni Ekman saapuu Ihmemaahan uuden yhtyeensä Joni Ekman Groupin kanssa. Tiukoista livekeikoistaan tunnettu trio tarjoilee festivaaliyleisölle klassisesta rockista ammentavaa rehellistä, rajua, raikasta ja herkkää, omaleimaista kavalkadiaan sydämellä. Joni Ekman kertoo koko yhtyeen odottavan tätä festivaalia innolla ja Ihmemaan järjestäjien muistot palaavat ekaa festaria edeltäneen kesän 2021 helteeseen, jolloin Joni soitti spontaanin soolokeikan mummon saunamökistä vedettyjen sähköjen avulla Sulkavan Alanteentien varrella.

Lapsuus on mikkeliläislähtöinen, kovassa nosteessa oleva energinen punkyhtye. Bändin ihanat pop-melodiat kannattelevat karmeita tekstejä ihmisenä ihmisten keskellä elämisen säälimättömyydestä.

Yhtyeen ylistetty debyyttialbumi ilmestyi 2020, Stupido Recordsin kautta ja jatkoa sille tuli ’Haamuna maailmassa’ -EP:n muodossa. Tällä hetkellä Lapsuus työskentelee tulevan albuminsa nauhoituksen parissa, josta saamme esimakua tulevan kevään aikana. Lapsuus on keikkaillut laajasti ympäri Suomen ja on kovassa live-kunnossa, niin kuin pääsemme Ihmemaassa todistamaan!

Rosettes on Helsingissä alkuvuodesta 2021 perustettu kokoonpano, jonka jäsenistöstä löytyy muusikkoja Suomen vaihtoehtomusiikin terävimmästä kärjestä (mm. Kissa, Kohti Tuhoa ja Foreseen). Nyt ei kuitenkaan kaahata, vaan otetaan kierrokset alas ja pyritään cooliuden piirinennätykseen.

Yhtye luo musiikkia innoittuen mm. Saden, Lonnie Liston Smithin ja Mariya Takeuchin tuotannoista. Lopputulosta voisi ehkä kuvata psykedeeliseksi soul r&b:ksi – tai välillä joksikin aivan muuksi. Olemme iloisia ja etuoikeutettuja saadessamme tämän harvakseltaan keikkailevan ryhmän osaksi festivaaliamme!

Syskofrenian kaunis ja persoonallinen jazzpop soi Ihmemaan alkuillassa valloittaen tarttuvilla melodioillaan ja ravistelevilla lyriikoillaan. Yhtyeen musiikki on laulaja-lauluntekijä Saga Söderströmin kirjoittamaa ja yhtyeen yhdessä sovittamaa. Pianovetoiset kappaleet vihahteikkaalla ja raikkaalla laulutulkinnalla kaikuvat sekä elämän kepeää kuplivuutta että raastavaa makeansuolaisuutta aivan kuin muistot parhaista kesäseikkailuista.

Erityisesti energisistä sekä kaoottisista keikoistaan tunnettu Suite Green on vuonna 2020 alkunsa saanut tamperelainen yhtye, joka ammentaa tuotantoonsa eri elementtejä niin pop-punkista, grungesta, vaihtoehto-rockista sekä indiestä. Nelihenkinen yhtye on vuoden aikana raivannut tiensä pois omalta maantieteelliseltä reviiriltään ja on siirtynyt Suomen valtaamisen lava kerrallaan. Suite Green on hurmannut ihmisiä aitoudellaan, samaistuttavilla lyriikoillaan sekä 90-luvun hengen ylläpitämisellä. Tervetuloa Ihmemaahan, Suite Green!

Ihmemaan illan päättävä Kobran kädet on DJ-duo, joka poimii festarikansan jorattavaksi parhaat jytäklassikot ja discohelmet. Päätösklubi ja saaristolaisbrunssi sunnuntaina 2.7.2023

Savonlinnalainen folkin mestari Joose Keskitalo on yksi 2000-luvun merkittävimmistä suomalaisista laulaja-lauluntekijöistä ja kulkenut omaa polkuaan. Hän on luonut, esittänyt ja tuonut lihaksi mystisiä näkyjä ja koskettavia tarinoita sisältäviä väkeviä laulujaan, alkaen aina Paavoharjun kokeellisesta lo-fi maalailusta Kolmannen maailmanpalon klassisiin indiefolk-julkaisuihin, ja viime vuonna julkaistuihin kreikkalaisiin myytteihin ja tragedioihin perustuviin Orfiset laulut V & VI -levyihin.

Joose Keskitalo saapuu konsertoimaan sunnuntaina 2.7. Tiittalan Kartanon rantamakasiinille festivaalin päätösklubille, jossa festivaalikansa saa virkistyä saaristolaisbrunssin merkeissä ennen kotimatkaa.

Salmelan Muovisorvaamo soittaa päätösklubilla brunssailun taustalla tarkoin valittua äänilevymusiikkia vuosien kokemuksella ja ennen kaikkea musadiggarin antaumuksella.Turvallisemman tilan periaatteet

Festivaalillamme noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Luethan nämä läpi ennen paikalle saapumista ja ilmoitathan välittömästi järjestyksenvalvojillemme (jotka tunnistat huomioliiveistä) tai järjestäjille, mikäli havaitset näiden periaatteiden vastaista toimintaa. Pidämme ensisijaisen tärkeänä, että jokainen festivaalikävijä kokee tilan turvalliseksi, sekä olonsa tervetulleeksi juuri sellaisena kuin on. Kaikenlaiselle syrjinnälle on nollatoleranssi.

YK:n Turvallisemman tilan periaatteet:

🌸 Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa.

🌸 Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä.

🌸 Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä.

🌸 Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.

🌸 Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.

🌸 Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.


Ensimmäisen Ihmemaan nettisivut löydät täältä ja 

tunnelmia voit katsella oheisesta aftermoviesta:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.